Trebat će vam:
450 g brokule
90 g parmezana
65 g brašna
4 jaja
1 luk
4 režnja češnjaka
žličica soli
ulje za prženje
Priprema:
U blender ubacite sve sastojke osim ulja, i usitnjavajte dok ne dobijete grublju smjesu. U tavi s debljim dnom zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Grabljačom za sladoled ili većom žlicom zagrabite smjesu, oblikujte u kuglice i stavite peći dvije do tri minute, dok donja strana ne poprimi smeđu boju. Pažljivo preokrenite i stisnite popečak špatulom da se izravna. Nastavite peći s druge strane nekoloiko minuta dok ne poprimi smeđu boju, pa izvadite van i stavite na tanjur na koji ste stavili ubrus da upije suvišnu masnoću. Ponavljajte postupak dok ne potrošite smjesu. Poslužite s grčkim jogurtom, humusom, ajvarom ili sličnim umacima, kao i svježom salatom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....