Trebat će vam:
1,5 kg piletine
300 g šampinjona
2 luka
2 mrkve
1 manji komad korijena celera
300 ml vina
200 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
2 lovorova lista
2 grančice timijana
3 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
1 šaka svježeg peršina
1 žlica maslaca
1 žlica ulja
Priprema:
U većoj posudi koja može i u pećnicu otopite maslac i dodajte ulje. Komade piletine dobro posolite pa ih zapecite. Izvadite meso pa na istu masnoću stavite luk narezan na veće komade, dodajte i veće komade mrkve i celera. Ubacite i lovorov list, cijele režnjeve češnjaka i dobro zapecite. Ubacite očišćene šampinjone koje ste prepolovili, koncentrat rajčice, timijan, sol i papar. Vratite piletinu, dodajte vino i pustite da se kuha dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac, neka tekućina prekrije dno posude. Ubacite poklopljeno u pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva i pecite jedan sat. Otklopite i pecite još pola sata na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....