Trebat će vam:
teleća ili juneća jetrica
ulje za prženje
oštro brašno
sol
crveni papar
pesto od medvjeđeg luka
Priprema:
Jetrica očistite od žilica, ogulite im vanjsku opnu, narežite na 1,5 cm debele šnite i uvaljajte u oštro brašno. Zagrijte ulje u tavi, prepecite jetrice s obje strane (najbolje naglo, kako bi u sredini ostale mekše i blago ružičaste) i izvadite na tanjur. Premažite pestom od srijemuša (po želji dodajte i malo sitnije nasjeckanog lišća), grublje sjeckanim crvenim paprom i cvijetom soli te poslužite vruće.
Za pesto u blender ubacite grublje narezanog lišća medvjeđeg luka, šaku lagano tostiranih oraha, naribanog tvrdog sira, soli i ekstra djevičanskog maslinovog ulja koliko treba da blender "povuče" i sve sjedini u glatki, kremasti pesto. Možete dodati i malo limunova soka koji će spriječiti oksidaciju i sačuvati lijepu zelenu boju. Zatvoren u staklenci, takav pesto u hladnjaku možete čuvati tijekom cijele godine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....