OMILJENI RUČAK

Napravite palačinke pa ih napunite slasnom piletinom, šampinjonima i špinatom

 Rjgrant
Umjesto slatkim, palačinke ovog puta napunite slasnim slanim punjenjem i poslužite uz sezonsku salatu

Trebat će vam:

1 jaje
100 g brašna
100 ml mlijeka
100 ml gazirane vode
prstohvat soli
300 g pilećih prsa
100 g šampinjona
200 g špinata
1 luk
2 žlice kiselog vrhnja
začinsko bilje po želji
prstohvat kajenske paprike
sol, papar

Priprema:

Luk narežite na kolutove pa ga pirjajte na malo ulja. Kada se zastakli, dodajte piletinu nasjeckanu na kockice koju ste najprije začinili solju i zapecite sa svih strana. Dodajte i gljive koje ste očistili i narezali na ploške. Pirjajte desetak minuta sve zajedno, a zatim dodajte protisnuti češnjak. Začinite biljem po želji, paprom i kajenskom paprikom. Nakon dvije minute dodajte i špinat koji ste dobro oprali. Pustite da povene pa sve zajedno maknite s vatre. Dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Od brašna, mlijeka, jaja i mineralne vode umutite smjesu za palačinke. Ispecite palačinke na klasičan način, na malo ulja, a zatim ih punite smjesom od piletine. Palačinke na kraju dodatno možete zapeći u pećnici, a možete ih poslužiti još tople i tek napunjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 00:34