RUČAK NA ŽLICU

Napravite ovo jednostavno varivo s porilukom, krumpirom, graškom i slaninom

Winter hot soup with chopped green peas, pork, bacon, smoked on a dark brown wooden table. Delicious appetizing fat rich soup.
 Deposit Photos/
Pripremite povrće, ubacite ga u lonac i poslužite uz krišku hrskavog, tostiranog kruha

Trebat će vam:

1 veći poriluk

2 krumpira

2 mrkve

1 šaka smrznutog graška

100 g slanine

1 par kobasica po želji

1 lovorov list

2 žličice crvene paprike

sol i papar

Priprema:

Nasjeckajte poriluk i pirjajte ga na malo maslinova ulja. Dodajte slaninu i pržite još kratko, a zatim dodajte sjeckanu mrkvu i krumpir. Zalijte vodom ili temeljcem, dodajte lovorov list, crvenu papriku i ubacite sjeckane kobasice po želji. Začinite solju i paprom te kuhajte dok povrće ne omekša. Posljednjih 15 minuta ubacite i grašak. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 07:38