ŠTO KUHATI

Napravite kremastu salatu s tjesteninom i povrćem, dodajte i ostatke pečenja ili tunu

 Deposit Photos/
Ova salata idealan je način za potrošiti ostatke od pečenja, ali napraviti je možete i samo s povrćem

Trebat će vam:

300 g tjestenine

2 veće rajčice

1 ljubičasti luk

konzerva tune po želji

4 žlice grčkog jogurta

1 limun

maslinovo ulje

2-3 režnja češnjaka

1 konzerva slanutka

peršin i vlasac

sol i papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte pa je prebacite pod mlaz hladne vode. Kada je ohlađena, stavite je u veću zdjelu i dodajte sitno sjeckanu rajčicu, luk, slanutak i tunu ako je koristite. U posebnoj zdjelici pomiješajte grčki jogurt s malo maslinova ulja, sokom jednog limuna, protisnutim češnjakom, soli i paprom. Dobiveni umak prelijte preko salate, dobro pomiješajte i poslužite uz sitno sjeckani peršin i vlasac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:07