RUČAK ZA DVA DANA

Napravite gusto i zasitno varivo s mljevenom piletinom, keljom, cvjetačom i tikvicom

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Napravite ovu juhu usred tjedna, ostatke spremite u hladnjak i idući dan, kada postane gušća, poslužite je uz prilog po želji

Trebat će vam:

1 žlica maslinovog ulja

450 g mljevene piletine

1 manja glavica luka

6 režnjeva češnjaka

1 žlica sušenog origana

1 žličica sjemenki komorača

950 ml pilećeg temeljca

400 g pasirane rajčice

2 žlice paste od rajčice

1 žličica soli

1 vezica kovrčavog kelja

1 manja glavica cvjetače

2 manje tikvice

240 ml punomasnog vrhnja

parmezan (po želji)

6-8 listova svježeg bosiljka

prstohvat mljevene crvene paprike (po želji)

Priprema:

U velikom loncu za juhu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte u lonac mljevenu piletinu, na kockice narezani luk, usitnjeni češnjak, origano i sjemenke komorača i pecite na masnoći uz miješanje sve dok meso ne porumeni, a luk ne postane mekan i proziran. Ocijedite suvišnu masnoću. Dodajte pileći temeljac, pasiranu rajčicu i pastu od rajčice. Miješajte dok se pasta od rajčice potpuno ne sjedini. Zakuhajte, posolite i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Dodajte na trake narezan kelj kojem ste uklonili tvrde dijelove peteljke, cvjetaču natrganu na cvjetiće, tikvice narezane na ploške i vrhnje. Pirjajte 10 minuta dok cvjetača ne omekša. Poslužite s parmezanom, svježim bosiljkom narezanim na trakice i malo mljevene paprike po želji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:27