Trebat će vam:
1 žlica maslinovog ulja
450 g mljevene piletine
1 manja glavica luka
6 režnjeva češnjaka
1 žlica sušenog origana
1 žličica sjemenki komorača
950 ml pilećeg temeljca
400 g pasirane rajčice
2 žlice paste od rajčice
1 žličica soli
1 vezica kovrčavog kelja
1 manja glavica cvjetače
2 manje tikvice
240 ml punomasnog vrhnja
parmezan (po želji)
6-8 listova svježeg bosiljka
prstohvat mljevene crvene paprike (po želji)
Priprema:
U velikom loncu za juhu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte u lonac mljevenu piletinu, na kockice narezani luk, usitnjeni češnjak, origano i sjemenke komorača i pecite na masnoći uz miješanje sve dok meso ne porumeni, a luk ne postane mekan i proziran. Ocijedite suvišnu masnoću. Dodajte pileći temeljac, pasiranu rajčicu i pastu od rajčice. Miješajte dok se pasta od rajčice potpuno ne sjedini. Zakuhajte, posolite i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Dodajte na trake narezan kelj kojem ste uklonili tvrde dijelove peteljke, cvjetaču natrganu na cvjetiće, tikvice narezane na ploške i vrhnje. Pirjajte 10 minuta dok cvjetača ne omekša. Poslužite s parmezanom, svježim bosiljkom narezanim na trakice i malo mljevene paprike po želji
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....