Trebat će vam:
400 g piletine
1 veći luk
2 mrkve
1 manji komad celera
1 korijen peršina
2 žličice dimljene paprike
1 manji komad slanine
1 žličica sušenog timijana
200 ml bijelog vina
1 žličica koncentrata rajčice
Temeljac
Sol i papar
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije zapecite meso sa svih strana. Na malo ulja zatim pirjajte sitno sjeckani luk i slaninu. Pustite da se luk zastakli pa dodajte ribanu ili sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Začinite soli i paprom, timijanom i dimljenom paprikom. Promiješajte, vratite meso, dodajte koncentrat rajčice i vino. Pustite da alkohol ispari. Dodajte temeljac toliko da pokrije sve sastojke i krčkajte sat vremena, dok povrće ne omekša, a meso postane mekano. Prije posluživanja pospite peršinom. Poslužite uz rižu.