Podloga:
150 g keksa s maslacem
200 ml crne kave
Bijela krema:
1 l mlijeka
2 žlice gustina
8 žlica šećera
200 g maslaca
Tamna krema:
500 ml vrhnja za šlag
300 g čokolade za kuhanje
Kekse kratko umočite u kavu i slažite na dno posude. Sastojke za bijelu kremu sve sjedinite i skuhajte kremu. Kad krema postane sobne temperature, umiješajte maslac koji također mora biti sobne temperature. Dobro izmiješajte i stavite na kekse. Na kremu složite voće po želji. Na pari zagrijte vrhnje za šlag i dodajte čokoladu za kuhanje. Lagano miješajte i pazite da sastojci ne zakuhaju. Ako je vrhnje toplo, uz neprestano miješanje čokolada će se otopiti i ako posuda nije na pari. Čokoladnu smjesu pustite da se malo ohladi i izlijte je na voće. Odmah stavite u hladnjak pa neka stoji preko noći.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....