Nakon što su nam pokazali kako napraviti prave domaće gnocche koje možemo koristiti odmah uz umake od sezonskog povrća ili pak zamrznuti za dane kad ne znamo što bismo kuhali ili ih nemao vreman zamijesiti svježe, vlasnici Papavero Pizza & Food Laba sa zagrebačkih Mlinova u nastavku naše video škole samo za čitatelje Dobre hrane otkrili su i kako napraviti svježu tjesteninu.
Danas nam pripremaju pravu talijansku carbonaru! Vidjet ćete, toliko je jednostavno postići savršenstvo, a svi uvijek "padamo" na istu grešku...
Inače, ovo jelo se pojavljuje u zapisima od 1944., nakon što su američki vojnici bili masovno prisutni u Italiji uslijed II. Svjetskog rata, i probali cacio i uova. Jelo su tada počeli pripremati s guancialeom pa je nastala carbonara. Iako postoji jako puno priča o carbonari, ovo je jedna od onih koja se najčešće prepričava.
Korak po korak recept za izradu carbonare te priču o vlasnicima Papavera potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 16. lipnja 2023.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....