KUHAJ BOLJE

Napravite carbonaru kao iz najboljeg talijanskog restorana i izbjegnite ovu klasičnu pogrešku!

 Berislava Picek/Cropix
Ana Uremović Longobardi i Pasquale Longobardi iz zagrebačkog Pizza & Food Laba Papavero samo za čitatelje Dobre hrane pripremili su malu školu izrade tjestenine


Nakon što su nam pokazali kako napraviti prave domaće gnocche koje možemo koristiti odmah uz umake od sezonskog povrća ili pak zamrznuti za dane kad ne znamo što bismo kuhali ili ih nemao vreman zamijesiti svježe, vlasnici Papavero Pizza & Food Laba sa zagrebačkih Mlinova u nastavku naše video škole samo za čitatelje Dobre hrane otkrili su i kako napraviti svježu tjesteninu.

Danas nam pripremaju pravu talijansku carbonaru! Vidjet ćete, toliko je jednostavno postići savršenstvo, a svi uvijek "padamo" na istu grešku...

image

Sastojci potrebni za pravu talijansku carbonaru

Berislava Picek/Cropix
image

Talijani za carbonaru najčešće koriste guanciale, sušeni i dimljene komad mesa od svinjskih obraza

Berislava Picek/Cropix
image

Jednom kad umiješate jaja, jelo se više ne vraća na štednjak, odnosno vatru

Berislava Picek/Cropix

Inače, ovo jelo se pojavljuje u zapisima od 1944., nakon što su američki vojnici bili masovno prisutni u Italiji uslijed II. Svjetskog rata, i probali cacio i uova. Jelo su tada počeli pripremati s guancialeom pa je nastala carbonara. Iako postoji jako puno priča o carbonari, ovo je jedna od onih koja se najčešće prepričava.

image

Dobra hrana, LJETO 2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Dizajn Vesna Veselić

Korak po korak recept za izradu carbonare te priču o vlasnicima Papavera potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 16. lipnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:18