DANAS ZA RUČAK

Napravite burger bez mesa! Za sočnu pljeskavicu trebat će vam tek nekoliko sastojaka i blender

 Darko Tomas/Cropix
Recept za pljeskavicu dobili smo u zagrebačkom veganskom fast food restoranu Veganko

Trebat će vam:

120 g sojinih komadića

300 g cikle

700 ml vode

70 ml sojinog umaka

15 ml balzamičnog octa

200 g začina za burgere po želji

700 g pšeničnog brašna

Priprema:

Sve sastojke osim pšeničnog brašna i soje ubacite u blender i dobro izmiksajte. Pšenično brašno i komadiće soje ubacite u mikser i miješajte nastavkom za tijesto na najmanjoj brzini. Spojite dvije smjese i oblikujte burgere. Pecite na 150 stupnjeva oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 20:33