KLASIK S POMAKOM

Napravite bogato, zasitno i kremasto varivo s keljem, kobasicom i krumpirom

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Umjesto klasičnog kelj variva, skuhajte kremastu varijantu koja bi vrlo lako mogla postati jedan od favorita na žlicu

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

3 manja krumpira

1 manja glavica kelja

1 par svježih kobasica

1 žlica kiselog vrhnja

1 žličica crvene paprike

1 lovorov list

sol i papar

ulje

Priprema:

Na malo ulja pirjajte najprije sitno nasjeckani luk, dodajte kobasicu koju ste izvadili iz crijeva, sitno nasjeckanu mrkvu, a zatim i na kockice narezani krumpir. Pirjajte 10-ak minuta. Podlijte temeljcem ili vrućom vodom, začinite crvenom paprikom i ubacite lovorov list. Dodajte sol i papar. Pustite da se kuha 20-ak minuta ili dok povrće ne omekša, a zatim dodajte na komadiće nasjeckane listove kelja. Kuhajte 5 minuta. Izvadite dio povrća i tekućine (4 - 5 žlica), izblendajte, dodajte žlicu kiselog vrhnja, sve dobro pomiješajte i vratite u juhu. Dodatno začinite prema potrebi i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 14:01