Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
3 manja krumpira
1 manja glavica kelja
1 par svježih kobasica
1 žlica kiselog vrhnja
1 žličica crvene paprike
1 lovorov list
sol i papar
ulje
Priprema:
Na malo ulja pirjajte najprije sitno nasjeckani luk, dodajte kobasicu koju ste izvadili iz crijeva, sitno nasjeckanu mrkvu, a zatim i na kockice narezani krumpir. Pirjajte 10-ak minuta. Podlijte temeljcem ili vrućom vodom, začinite crvenom paprikom i ubacite lovorov list. Dodajte sol i papar. Pustite da se kuha 20-ak minuta ili dok povrće ne omekša, a zatim dodajte na komadiće nasjeckane listove kelja. Kuhajte 5 minuta. Izvadite dio povrća i tekućine (4 - 5 žlica), izblendajte, dodajte žlicu kiselog vrhnja, sve dobro pomiješajte i vratite u juhu. Dodatno začinite prema potrebi i poslužite uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....