NAŠI FAVORITI

Napokon su stigle trešnje! Radimo sočan biskvit, sladoled i pitu, donosimo provjerene recepte

 Marko Miscevic/Cropix/
Napravite sočan biskvit kolač ili pitu, jednostavne zalogaje za ekipu ili raskošnu tortu

Malo je reći kako smo jedva dočekali sezonu trešanja pa smo se, odmah nakon što smo na tržnici ugledali prve primjerke, dobro opskrbili i maštajući o omiljenim ljetnim slasticama zaputili kući. Sočne, mesnate trešnje ovog smo ljeta naumili upakirati u pite, štrudle i brze biskvit kolače i napokon im dodati onaj slatki prizvuk ljeta. Probrali smo zato omiljene recepte i napravili listu koju narednih mjeseci držimo na sigurnom pa vadimo po potrebi. Čak i kad trešanja ponestane, ostat će one domaće u zamrzivaču pa, toplo vam savjetujemo, ovu listu sačuvajte i vi.

KADA VAM SE JEDE NEŠTO BRZO I SLATKO

Probrali smo nekoliko recepata za one nestrpljive, koji žele pojesti nešto brzo i slatko, ne žele potrošiti previše vremena na pripremu niti uprljati previše suđa. Tu je tako recept za jednostavnu čokoladnu pitu s trešnjama za koju vam neće trebati čak ni kalup, donosimo i recept za jednostavnu sladolednu tortu te smoothie s kojim vrlo lako možete započeti dan.

ČOKOLADNA PITA S TREŠNJAMA

image
Lidija Lončarić/

SLADOLEDNA TORTA S TREŠNJAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

ČOKOLADNI SMOOTHIE OD TREŠANJA

image
Berislava Picek/Cropix/

NEMA DO DOBROG BISKVIT KOLAČA (SA SLADOLEDOM)

Sočan biskvit teško je nadmašiti i baš zato, tu su naša dva favorita s trešnjama. Napravite jednostavan biskvit bez jaja ili pak onaj kukuruzni koji će osvojiti i one najizbirljivije. Osim što su gotovi u rekordnom roku, odlično se slažu uz kuglicu sladoleda. Što vam više na sparni ljetni dan treba?

JEDNOSTAVAN KOLAČ SA SOČNIM TREŠNJAMA BEZ JAJA

image
Cropix/

KOLAČ S TREŠNJAMA I KUKURUZNIM BRAŠNOM

image
Berislava Picek/Cropix/

ZA ONE KOJI ŽELE VIŠE

Želite se stvarno iskazati pred ekipom? Ovi recepti mogli bi vam u tome pomoći. Tu je raskošna torta od trešanja, idealna za slavlja, ali i svakodnevno guštanje, zatim omiljena Pavlova i pita s trešnjama kojoj jednostavno ne možemo reći ne. Ako tražite ultimativno osvježenje, nikako nemojte preskočiti sladoled s trešnjama i pistacijom.

TORTA S TREŠNJAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

PAVLOVA S TREŠNJAMA

image
Shutterstock/

PITA S TREŠNJAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

SLADOLED S PISTACIJOM I TREŠNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

SLASTICE I GRICKALICE ZA VAN

U slučaju da pripremate roštilj u dvorištu, piknik ili odlazite na izlet, a obitelji ili ekipi želite pripremiti slatki (i slani) zalogaj koji će ih oboriti s nogu, recepti u nastavku mogli bi biti upravo ono što tražite. Uvijek dobra ideja su deserti u čašama ili mini varijante omiljenih slastica. Također, trešnje možete pripremiti i u slatko slanoj varijanti, a u kombiniranju okusa mogla bi vam pomoći naša dva pomalo drugačija recepta

DESERT S TREŠNJAMA U ČAŠI

image
Marko Miscevic/Cropix/

BRUSCHETTE S TREŠNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

MINI QUICHE S TREŠNJAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

MALO DRUGAČIJA IDEJA ZA POSLUŽIVANJE

Skuta s trešnjama, bademima i timijanom

Trebat će vam:

250 g skute

trešnje
kruh francuz
nekoliko grančica timijana
2 žlice grubo sjeckanih badema
maslinovo ulje

Priprema:

Na pladanj stavite skutu, a ako je nemate može i ricotta ili svježi sir. Operite trešnje pa ih također stavite na pladanj, dodajte grubo nasjeckane bademe, nekoliko grančica timijana te sve zalijte maslinovim uljem. Narežite kruh ili ga samo natrgajte rukama i mažite na njega sir te umačite kruh u maslinovo ulje s timijanom i grickajte trešnje.

image
Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:11