Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g svježeg kozjeg sira
- 1 glavica češnjaka
- 2 grančice timijana
- 1 grančica čubra
- sol i svježe mljeveni papar
- 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema
1. korak
Napravite confit od češnjaka: razdvojite režnjeve češnjaka iz glavice i ogulite vanjsku opnu, ali ostavite režnjeve u njihovim košuljicama. Stavite češnjak u vatrostalnu posudu, posolite, popaprite i dodajte po grančicu timijana i čubra. Prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 140°C na četrdeset minuta. Kad je češnjak sasvim mekan, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se sasvim ohladi u ulju.
2. korak
Ohlađenom češnjaku izvadite meso iz košuljica i izmiješajte ga sa kozjim sirom, malo listića svježeg timijana i malo maslinovog ulja u kojem se češnjak pekao. Posolite i popaprite po ukusu.
*Čubar ili bresina, cabr, čober, čubrika, čubrica, jaber, kubar, osogriz, serženak, šetraj, je začin koji je mirisu i okusu vrlo sličan papru , pa se mnogo upotrebljava u kuhinji kao vrlo dobra zamjena za papar.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....