Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 šalica sirove heljde, proklijale
- 1 šalica mljevenog lana
- 1 šalica badema, namočenih preko noći
- 1 žlica sezamovih sjemenki
- pola šalice suncokretovih sjemenki, močenih 1 sat
- 1 češanj češnjaka
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 žlice sojina umaka
- 5 sušenih rajčica, namočenih i izrezanih na komadiće
- pola žličice soli
- malo papra
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica curryja u prahu
- pola žličice đumbira u prahu
- 1 žličica začinskog bilja po ukusu (origano, peršin, vlasac, timijan, bosiljak)
- Talijanski krekeri
- 1 šalica badema, namočenih 2 sata
- 1 šalica sjemenki suncokreta, močenih 1 sat
- 1/2 šalice sušenih rajčica
- 2 crvene paprike, izrezane na sitne kockice
- malo ljute paprike po ukusu
- 2 šalice lanenih sjemenki, mljevenih
- 1/3 šalice soka limete
- 1 žlica soli
- šaka raznog začinskog bilja (kopar, ružmarin, bosiljak, timijan, origano)
- 1 šalica vode ili više po potrebi
Priprema
1. korak
Heljdu, lan, sezam, bademe, suncokret, češnjak, sojin umak i ulje stavite u multipraktik i miksajte dok smjesa ne postane kremasta.
2. korak
Dodajte suhe rajčice i sve ostale začine te još miksajte dok krema ne postane homogena.
3. korak
Talijanski krekeri
Bademe, suncokret i suhe rajčice izmiksajte u multipraktiku. Dodajte sve ostale sastojke i miksajte dok smjesa ne postane jednolična. Po potrebi dodajte vode ako je pregusto.
4. korak
Smjesu zatim jednolično razmažite na teflex podloge dehidratora. Sušite od 6 do 8 sati. Pažljivo okrenute kruh na drugu stranu, odlijepite foliju i ostavite na rupičastoj podlozi da se suši još oko 1 do 2 sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....