Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 400 g bakalara
- 4 krumpira
- 5 češnjeva češnjaka
- 2 žlice peršina
- maslinovo ulje
- svježe mljeveni sol i papar
Priprema
1. korak
Bakalar pustimo preko noći u hladnoj vodi da omekša. izvadimo ga i pristavimo kuhati.
2. korak
Za to vrijeme, u drugom loncu skuhamo krumpir, ogulimo ga i narežemo na tanke ploške. Kada bakalar omekša, očistimo ga od kože i kostiju, a meso natrgamo.
3. korak
Na maslinovom ulju prepržimo sjeckani češnjak i čim te kad postignu zlatno žutu boju dodajemo bakalar te podlijemo vodom od kuhanja i bijelim vinom da prekrije sastojke. Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
4. korak
Začinimo solju i paprom, dodamo narezan krumpir, sjeckani peršin te zajedno s bakalarom izradimo pastozni namaz. Prije posluživanja bakalar poprskamo s malo maslinovog ulja i poslužimo uz pecivo ili prepečeni kruh. Za poseban efekt pri serviranju možete dodati i svježu jagodu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....