Ma nema bolje

Najslađu ribicu ispecite i poslužite sa salatom za ručak koji ne traži puno vremena

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Trlje obožavamo, pogotovo na ovaj jednostavan način, poslužene uz salatu s neodoljivo ukusnim dressingom

Priprema: 40 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 500 g svježe trlje
  • 200 g lisnate salate
  • drugo povrće po želji
  • 1 limun
  • 1 žličica tahinija
  • sol i papar
  • 4 žlice maslinova ulja za salatu
  • 4 žlice maslinova ulja za ribu
  • sol i papar

Priprema:

Ribu očistite, začinite soli i paprom, natrljajte maslinovim uljem i rasporedite po posudi za pečenje. Dodajte kolutiće pola limuna koji ste najprije ocijedili. Pecite 20-ak minuta ili dok riba nije gotova, ovisno o veličini.

U posebnoj posudici pomiješajte limunov sok, tahini, sol i papar, maslinovo ulje i druge dodatke po želji.

Salatu operite, dodajte i sjeckano povrće pa sve skupa prelijte dressingom. Dobro pomiješajte i poslužite uz pečenu ribu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 05:50