Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 4 patlidžana
- 1,5 dcl maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 luk
- 1 konzerva pelata (400g)
- žličica majčine dušice
- žlica krušnih mrvica
- žličica listića ružmarina
- 100 g feta sira
Priprema
1. korak
Patlidžane operite i uzdužno narežite na ploške debljine 5 do 8 mm. Češanj češnjaka zgnječite i pomiješajte s 1 dl ulja, time premažite patlidžane, a zatim ih malo posolite. Patlidžane kratko pecite u tavi dok ne omekšaju. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te ga na 10 minuta prokuhajte u kipućoj slanoj vodi.
2. korak
Dno lima premažite uljem pa poslažite krumpir i patlidžane. Rasporedite usitnjene pelate, posolite, popaprite, pospite ružmarinom, majčinom dušicom i mrvicama pa stavite u pećnicu na 180 °C otprilike 40 minuta. Prije posluživanja po složencu nadrobite feta sir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....