Trebat će vam:
1 srednje velika korabica, narezana na štapiće; ako je mlada i pouzdanog porijekla (neprskana), na trakice narežite i lišće 3 mrkvice narezane na tanke kolutiće na mandolina ribežu šalica prokuhanog graška pola šalice narezanog poriluka 2 žlice masla - možete ga kupiti gotovog u trgovinama zdrave hrane ili napraviti sami 'kuhanjem' maslaca, osim pod nazivom 'maslo' poznato je i kao pročišćeni maslac ili ghee 1 suhi ljuti feferončić (koji se nakon prženja izvadi i baci) pola žlice suncokretova ulja pileći temeljac, oko litre i oko 2,5 dl vode |
Noklice:
2 jaja sitno narezan peršinov list sol i brašno po potrebi |
Priprema:
Pomiješati sve sastojke u srednje tvrdu smjesu. Na maslu i ulju popržiti ljuti feferončić i poriluk dok ne postakleni. Izvaditi feferon, dodati korabicu i mrkvu i pržiti dok ne omekša. Dodati grašak i podliti pilećim temeljcem. Kuhati dok ne zakipi i ubaciti noklice. Ako se radi količina veća od one za dvije osobe, noklice je dobro pripremiti sa strane i ubaciti u juhu koja kipi odjednom kako bi se sve istovremeno i jednako skuhale. Čim se ubace noklice, vatru smanjiti. Kad noklice isplivaju na površinu, kuhajte ih još minutu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....