SWEET FAMILY

MORATE ISPROBATI: Imamo recept za najmirisnije paprenjake ove blagdanske sezone

 Marko Miscevic/Cropix
Detaljne upute za pripremu paprenjaka dobili smo u samoborskoj slastičarnici Sweet Family

Za tijesto će vam trebati:

2 cijela jaja
250 g šećera
250 g meda
250 g maslaca
1 žlica masti
prstohvat soli
2 žlice kiselog vrhnja
1 kg glatkog brašna
3 žličice cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
1 žličica papra
10-ak komada zdrobljenih klinčića
na vršak noža pimenta
korica 1 limuna (bio)

Za preljev za ukrašavanje trebat će vam:

250 g šećera u prahu
2 žlice limunova soka

Priprema:

Pjenasto umutite mast i maslac, dodajte ostale sastojke, a na kraju brašno. Od te smjese mijesite tijesto dok ne dobijete glatku smjesu, ostavite u hladnjaku dva sata zamotano u prijanjajuću foliju. Razvaljajte tijesto debljine 0,5 cm, izrežite željene oblike, pecite 10-ak minuta na 180 °C. Kada malo porumene, gotovi su. Kada se prohlade, prošarajte ih glazurom od limunova soka i šećera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 20:00