Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 2
Trebat će vam:
100 g bulgura
1 srednji krastavac
1 velika rajčica
1 žličica soli
3 srednje vezice peršina
18 g svježe mente
2 mlada luka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 do 4 žlice limunovog soka, po ukusu
1 srednji režanj češnjaka
Priprema:
Kuhajte ili namočite bulgur dok ne omekša prema uputama na pakiranju. Ocijedite sav višak vode i ostavite sa strane da se ohladi.
U međuvremenu, pomiješajte jako sitno narezani krastavac i rajčicu narezane na kockice u srednjoj zdjeli s pola žličice soli. Promiješajte i ostavite smjesu da odstoji najmanje 10 minuta ili dok ne budete spremni za miješanje salate.
Za pripremu peršina odrežite debele stabljike. Zatim sitno nasjeckajte peršin i preostale stabljike. Prebacite nasjeckani peršin u veliku zdjelu za posluživanje.
U zdjelu s peršinom dodajte ohlađeni bulgur, nasjeckanu svježu mentu i mladi luk.
Procijedite i bacite sok od krastavca i rajčice koji se nakupio na dnu zdjele pa ostalim sastojcima dodajte krastavac i rajčicu.
U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, 3 žlice limunova soka, protisnuti češnjak i preostalih pola žličice soli. Ulijte u salatu i promiješajte da se sjedini. Kušajte i prilagodite ako je potrebno - dodajte još jednu žlicu limunovog soka ili soli.
Ostavite salatu da odstoji 15 minuta prije posluživanja da se okusi prožmu, a pokrivena može stajati do četiri dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....