gotovo za čas

Mljevenu piletinu i omiljeno povrće pretvorite u sočne polpete koje možete i smrznuti

Uvijek za obiteljski ručak napravite nekoliko komada više kako biste ih idući dan mogli ponijeti i na posao

Polpete ili popečci jako su zahvalna forma - osim što ih lako možete smrznuti sirove, ali i već skuhane/spečene, možete ih lako ponijeti na izlet, spakirati klincima za park ili ponijeti sebi kao ukusan ručak. Usto u njih možete ubaciti doista svašta. Mogu biti samo povrtne, mogu imati komadiće sira koji se otopi kod pečenja, mogu biti od ribe ili mesa, a u smjesu za polpete možete dodati i razno povrće. Osobito ako u hladnjaku imate neke ostatke kojih se želite na ukusan način riješiti!

Polpete od mljevene piletine i povrća

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 6

Trebat će vam:
500 g mljevene piletine
1 glavica luka
pola crvene paprike
1 vezica svježeg peršina
1 veliko jaje
2 režnja češnjaka
sol i papar
2 žlice majoneze
30 g brašna
3 žlice ulja

image
Elena_hramowa/Getty Images/istockphoto

Pomiješajte mljevenu piletinu, usitnjeni luk i papriku, nasjeckani peršin, jaje, usitnjeni češnjak, sol i papar u zdjeli pa dobro promiješajte. Dodajte majonezu i promiješajte da se smjesa sjedini. Bit će biti dosta mekana. U plitku zdjelu stavite brašno. Ubacite velike žlice smjese od piletine u brašno. Zarolajte i nježno oblikujte smjesu u polpete. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Pecite pileće polpete u vrućem ulju dok ne porumene i ne budu više ružičaste u sredini, 5 do 7 minuta sa svake strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. listopad 2024 15:53