Polpete ili popečci jako su zahvalna forma - osim što ih lako možete smrznuti sirove, ali i već skuhane/spečene, možete ih lako ponijeti na izlet, spakirati klincima za park ili ponijeti sebi kao ukusan ručak. Usto u njih možete ubaciti doista svašta. Mogu biti samo povrtne, mogu imati komadiće sira koji se otopi kod pečenja, mogu biti od ribe ili mesa, a u smjesu za polpete možete dodati i razno povrće. Osobito ako u hladnjaku imate neke ostatke kojih se želite na ukusan način riješiti!
Polpete od mljevene piletine i povrća
Priprema: 15 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 6
Trebat će vam:
500 g mljevene piletine
1 glavica luka
pola crvene paprike
1 vezica svježeg peršina
1 veliko jaje
2 režnja češnjaka
sol i papar
2 žlice majoneze
30 g brašna
3 žlice ulja
Pomiješajte mljevenu piletinu, usitnjeni luk i papriku, nasjeckani peršin, jaje, usitnjeni češnjak, sol i papar u zdjeli pa dobro promiješajte. Dodajte majonezu i promiješajte da se smjesa sjedini. Bit će biti dosta mekana. U plitku zdjelu stavite brašno. Ubacite velike žlice smjese od piletine u brašno. Zarolajte i nježno oblikujte smjesu u polpete. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Pecite pileće polpete u vrućem ulju dok ne porumene i ne budu više ružičaste u sredini, 5 do 7 minuta sa svake strane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....