Prvi je tjedan u novoj godini i razumijemo ako vam se ne radi baš ništa, stoga donosimo recepte za prejednostavna sezonska jela koja ćete, zajedno s pranjem suđa, završiti u sat vremena. Razmislite o purećem kebabu, dobrom varivu s kiselim kupusom ili lososu iz pećnice, jelima koja bi se mogla svidjeti svima za stolom, a vama ostaviti dovoljno vremena da prve dane 2023. godine provedete opušteniji.
MESNA JELA ZA NESTRPLJIVE
Iz zamrzivača vas gleda komad puretine ili ste u jutarnjem obilasku tržnice zamijetili lijepu, svježu pileću jetricu? Imate nešto mljevenog mesa koje trebate potrošiti ili vam se baš jedu kobasice? Imamo četiri dobre ideje kako od navedenih sastojaka napraviti stvarno dobar ručak.
Pureći kebab posebno bi se mogao svidjeti klincima, a uz meso i umak na bazi grčkog jogurta, svakako poslužite i klasične umake poput kečapa, za svakog ponešto. Tu su i jetrica kojima zbilja ne treba previše da budu gotova, a poslužiti ih možete i uz palentu, krumpir salatu ili pire, dok popečke od starog kruha i mljevenog mesa možete poslužiti uz jednostavnu grah salatu s mladim lukom. Zaželite li se brzog jela na žlicu, razmislite o grahu s kiselim kupusom u koji možete ubaciti komad suhog mesa, ali i kobasice koje u zamrzivaču stoje već neko vrijeme.
POPEČCI OD KRUHA I MLJEVENOG MESA
DVA BEZMESNA FAVORITA
Jaja u šalši sa slanutkom jedno je od naših omiljenih brzih jela i radimo ga kad nemamo vremena kuhati, a želimo pojesti nešto zbilja ukusno. Ovo jelo najbolje se slaže uz lagano tostirani kruh iz tave. Osim toga, tu je i brza tjestenina od samo tri sastojka koja bi, ako je pravilno napravite, vrlo lako mogla postati jedan od vaših favorita za brzi ručak usred tjedna.
RIBLJI TANJUR NA BRZINU
Nismo zaboravili niti ljubitelje ribljih jela. Pripremili smo tako recept za jednostavne srdele na brudet, a tu je i tjestenina s lososom i zelenim povrćem za koju će vam trebati svega 20-ak minuta. Osim s tjesteninom, losos možete kombinirati i s povrćem pa ga ubaciti u pećnicu. Za one koji, pak, posebno vole tjesteninu s tunom, donosimo jednostavan recept za umak od rajčice s tunom koji ovog puta možete poslužiti uz mlince.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....