BRUNCH ILI PRILOG

Mladi krumpir s ružmarinom i peršinom pripremljen na ovaj način morate isprobati

 Berislava Picek/Cropix/
Tek nekoliko sastojaka i malo mašte potrebno vam je kako biste krumpir pretvorili u pravu poslasticu

Trebat će vam:

350 g mladog krumpira
50 g otopljenog maslaca
ružmarin
3 do 4 žlice maslinova ulja
sol
papar
žlica sjeckanog peršina

Priprema:

Mladi krumpir dobro operite pod mlazom hladne vode. Ne gulite mu koru. Krumpir narežite na jednake ploškice, odnosno listiće. Stavite u dublju posudu. Prelijte ga otopljenim maslacem i maslinovim uljem. Promiješajte. Začinite solju i paprom te dodajte ružmarin i peršin. Dobro promiješajte. Kalup za muffine lagano premažite maslacem te u udubine kalupa slažite aromatiziran krumpir listić po listić dok ne popunite udubljenja. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta na 180 °C. Pečeni krumpir pokapajte kojom kapi maslinova ulja i posipajte prstohvatom svježe sjeckanog peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2024 10:49