Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog)
- 2-3 žlice mlake vode
- 1 žličica šećera
- 320 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 3 žlice maslinova ulja
- 200 ml mlake vode
- 1 glavica luka
- 200 g pilećih prsa
- 1 tikvica
- 3 rajčice
- na vrh noža kurkume
- maslinovo ulje
- sol, papar
- sjeckani peršin
Priprema
1. korak
Želite li ubrzati postupak, kupite gotovo tijesto za pizzu. Volite li domaće, ispecite ga sami: kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta ne na pretoplom mjestu. Brašnu dodajte sol, ulje i dignuti kvasac pa mijesite dodajući vodu. Tijesto se mora odvajati od podloge. Napravite kuglu i stavite ga u pobrašnjenu posudu pa na toplo mjesto da se diže, sve dok mu se volumen ne udvostruči.
2. korak
U međuvremenu nasjeckajte luk, meso narežite na kockice, kao i tikvice. Rajčice prelijte vrelom vodom, skinite im kožicu, prepolovite, maknite sredinu s košticama pa izrežite na sitne kockice. Na maslinovu ulju prepržite luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i pržite na laganoj vatri desetak minuta.
3. korak
Dodajte rajčicu, tikvice i dinstajte dok voda ne ispari. Začinite solju, paprom, kurkumom i sjeckanim listićima peršina. Pustite da se ohladi. Ugrijte pećnicu na 230 stupnjeva. tijesto za pizzu premijesite, podijelite ga na šest jednakih dijelova. Od svakog izvaljajte krug. Na sredinu stavite nadjev. Presavijte krug, utisnite krajeve. Calzone stavite na lim pa u pećnicu i pecite tridesetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....