Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g rajčice
- 5 mrkvi
- 150 g graška
- 3 kriške slanine
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 50 g sitne tjestenine
- 25 g maslaca
- povrtni temeljac
- parmezan za posipanje
Priprema
1. korak
Nasjeckajte slaninu. U lonac stavite maslac i ulijte maslinovo ulje, pa na njima pržite slaninu otprilike 5 minuta. Lonac maknite s vatre. Nasjeckajte luk, dodajte ga na slaninu, malo dinstajte pa dodajte očišćenu i nasjeckanu mrkvicu.
2. korak
Pirjajte dok povrće dopola ne omekša, dodajte nasjeckanu rajčicu pa i dalje pirjajte dok se ne počne raspadati, a na kraju dodajte grašak. Poklopite i pirjajte na niskoj temperaturi otprilike 8-10 minuta. Posolite, poparite. Stalno podlijevajte povrtnim temeljcem i povremeno pomiješajte. Dodajte tjesteninu, zalijte temeljcem pa još pokriveno kuhajte desetak minuta.
Prije posluživanja umiješajte sjeckane listiće bosiljka, juhu pospite
parmezanom i ukrasite bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....