Trebat će vam:
12 komada mesnih okruglica
1 luk
2 paprike
1 šaka svježeg korijandera
2 veća režnja češnjaka
1 žličica dimljene paprike
1 žličica čilija u prahu
2 žličice kumina
1 žlica smeđeg šećera
1 konzerva sjeckanih rajčica ili umaka od rajčice
1 konzerva graha
100 ml temeljca
Sol i papar
Riža po želji
Priprema:
Napravite mesne okruglice pa ih pirjajte na srednjoj vatri na malo ulja oko 5 minuta. Pustite da poprime boju sa svih strana, a zatim ih prebacite na tanjur. Na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte 10-ak minuta, a zatim dodajte papriku i pirjajte još 5-6 minuta. Dodajte stabljike korijandra, češnjak, dimljenu papriku, čili i kumin i pirjajte još jednu minutu. Dodajte šećer, umak od rajčice i grah i pustite da se krčka. Po potrebi dodajte temeljac. Vratite mesne okruglice i kuhajte poklopljeno oko 15 do 20 minuta. Poslužite samo ili uz rižu.
Savjet!
Mesne okruglice možete napraviti po receptu naše Slavice Šagolj. Potražite ga ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....