Trebat će vam:
8 pilećih zabataka s kostima i kožom
2 žlice maslinova ulja
sol i papar
6 režnjeva češnjaka
600 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
250 ml pilećeg temeljca
2 grančice majčine dušice
riža za posluživanje
Priprema:
Osušite pileće zabatke. Obilno ih posolite sa svih strana. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj, teškoj tavi za pečenje na srednje jakoj vatri. Zapržite pileće zabatke s obje strane, oko 5 minuta po strani. Prebacite piletinu na tanjur i držite na toplom. Odlijte sve osim otprilike žlice masnoće u tavi. Smanjite vatru na srednje nisku i dodajte grubo usitnjeni češnjak. Pirjajte uz često miješanje dok ne osjetite miris češnjaka. Dodajte rajčice iz konzerve, pileći temeljac i veliki prstohvat soli pa pojačajte vatru dok tekućina ne zavrije, stružući smeđe komadiće s dna tave. Dodajte majčinu dušicu, a zatim u umak ubacite pileće zabatke s kožom prema gore. Djelomično poklopite tavu i smanjite vatru da umak lagano krčka. Kuhajte oko 30 minuta, dok piletina ne omekša. Ako je umak rijedak, piletinu prebacite na čisti tanjur i držite na toplom pa pojačate vatru na nekoliko minuta da se umak malo prokuha i zgusne. Vratite piletinu u umak i zagrijte prije posluživanja preko riže.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....