PROBAJ OVO

Meka pirjana piletina u umaku od rajčice odlična je ideja za brzi ručak usred tjedna

 Angelika Heine/Getty Images/istockphoto
Za pripremu ovog jela trebat će vam tek piletina i nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate u smočnici

Trebat će vam:

8 pilećih zabataka s kostima i kožom

2 žlice maslinova ulja

sol i papar

6 režnjeva češnjaka

600 g nasjeckanih rajčica iz konzerve

250 ml pilećeg temeljca

2 grančice majčine dušice

riža za posluživanje

Priprema:

Osušite pileće zabatke. Obilno ih posolite sa svih strana. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj, teškoj tavi za pečenje na srednje jakoj vatri. Zapržite pileće zabatke s obje strane, oko 5 minuta po strani. Prebacite piletinu na tanjur i držite na toplom. Odlijte sve osim otprilike žlice masnoće u tavi. Smanjite vatru na srednje nisku i dodajte grubo usitnjeni češnjak. Pirjajte uz često miješanje dok ne osjetite miris češnjaka. Dodajte rajčice iz konzerve, pileći temeljac i veliki prstohvat soli pa pojačajte vatru dok tekućina ne zavrije, stružući smeđe komadiće s dna tave. Dodajte majčinu dušicu, a zatim u umak ubacite pileće zabatke s kožom prema gore. Djelomično poklopite tavu i smanjite vatru da umak lagano krčka. Kuhajte oko 30 minuta, dok piletina ne omekša. Ako je umak rijedak, piletinu prebacite na čisti tanjur i držite na toplom pa pojačate vatru na nekoliko minuta da se umak malo prokuha i zgusne. Vratite piletinu u umak i zagrijte prije posluživanja preko riže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 08:52