Za marinadu će vam trebati:
4 žlice meda
1 žličica timijana
1 žličica korijandera
4 žlice soja sosa
3 režnja češnjaka
1 žličica đumbira
prstohvat cimeta
sol i papar
Za heljdu:
1 luk
1 žuta mrkva
1 crvena mrkva
korijen celera
korijen peršina
komorač
gusja mast
butternut tikva
hajdina kaša
sol i papar
Za salatu:
4 cikle
4 žlice maslinova ulja
4 žlice balzamičnog octa
200 g mini mozzarelle
šaka krupno sjeckanih lješnjaka
korica limuna
sol i papar
Priprema:
Gusku premažite marinadom i ostavite preko noći. Pecite je okrenutu kožom prema gore u pećnici 50 minuta na 180 stupnja. Dok se guska peče, heljdu dobro operite i kuhajte deset minuta. Na gusjoj masti prepržite luk, dodajte ostalo povrće narezano na kockice, prodinstajte nekoliko minuta i začinite. Tikvu s korom dobro operite, stavite u protvan, posolite, popaprite, poškropite maslinovim uljem i acetom. Pecite u pećnici dok ne omekša.
Ciklu za salatu dobro operite pa svaku pokapajte uljem i acetom te posolite i popaprite. Pecite 40 minuta na 190 stupnjeva. Pečenu ciklu ohladite, narežite na kockice, po njoj stavite mozzarellu i posipajte grubo mljevenim lješnjacima. Ukrasite naribanom koricom limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....