Za potrebe snimanja novog broja najsočnijeg magazina u zemlji, posjetili smo braću Marina i Josipa Nekića koji sa svojim pokretnim smokerom žare i pale cijelom Hrvatskom. Osim što su za nas pripremili svakojake mesne divote, prišapnuli su nam i recept za odličan BBQ umak koji vrlo jednostavno možete napraviti kod kuće. Kako nam je bilo kod njih, što su nam sve pripremili i kakvi su im planovi za budućnost, čitajte u novom broju Dobre hrane koji je na kioscima ove nedjelje, 2.8.2020. Do tada, pripremite bočicu, dvije ovog ukusnog umaka!
Trebat će vam:
250 g pancete
300 g luka srebrenca
10 centilitara crnog piva
10 centilitara bourbona
1 kg kečapa
50 g senfa
par kapi Tabasca
par kapi Worcester umaka
2 g papra
2 g dimljene paprike
5 do 10 g palminog šećera
Priprema:
Pancetu prepržite u posudi. Izvadite je van i pustite da se ohladi. Na masnoći od pancete prepržite sitno nasjeckani luk. Podlijte ga crnim pivom. Kad pivo ispari, vratite pancetu u posudu pa ulijte bourbon. Pustite da alkohol ishlapi te dodajte kečap, senf, Tabasco, Worcester i začine. Kuhajte dok sve ne zavrije. Zatim umak ohladite i prebacite u staklene posude.
SAVJET: Kečap i senf dobro promiješajte u posebnoj posudi prije dodavanja na vatru kako bi se dobro sljubili.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....