Mandulat

Bademi, bademi i bademi - ova tradicionalna slastica oduševit će sve ljubitelje slatkih zalogaja

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 65 min

Broj osoba: 8

Sastojci

  • 1kg badema
  • 750g meda (cvjetni ili neki drugi rjeđi)
  • 4 bjelanjka
  • 50g bijelih vafla/hostije
  • cimet

Priprema

1. korak

Staviti bademe u pećnicu na nekoliko minuta na 120°C

2. korak

20 minuta grijati med na pari, a bjelanjke stući u snijeg

3. korak

Pomiješati bjelanjke i med, sasvim lagano kako ne bi izgubili teksturu i zatim uz konstantno miješanje kuhati na pari 30 minuta.

4. korak

Maknuti s vatre i dodati preostali snijeg te dodati bademe i cimet.

5. korak

Tako povezanu smjesu posložiti u široku posudu niskih bridova i pustiti da se ohladi

6. korak

Kada se ohladi i otvrdne, možete ga narezati te spremiti u limenu posudu hermetički zatvorenu budući da tako spremljeni mogu dugo ostati svježi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 22:24