Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 65 min
Broj osoba: 8
Sastojci
- 1kg badema
- 750g meda (cvjetni ili neki drugi rjeđi)
- 4 bjelanjka
- 50g bijelih vafla/hostije
- cimet
Priprema
1. korak
Staviti bademe u pećnicu na nekoliko minuta na 120°C
2. korak
20 minuta grijati med na pari, a bjelanjke stući u snijeg
3. korak
Pomiješati bjelanjke i med, sasvim lagano kako ne bi izgubili teksturu i zatim uz konstantno miješanje kuhati na pari 30 minuta.
4. korak
Maknuti s vatre i dodati preostali snijeg te dodati bademe i cimet.
5. korak
Tako povezanu smjesu posložiti u široku posudu niskih bridova i pustiti da se ohladi
6. korak
Kada se ohladi i otvrdne, možete ga narezati te spremiti u limenu posudu hermetički zatvorenu budući da tako spremljeni mogu dugo ostati svježi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....