I to ne bilo kakva, nego one juhe koje su i konkretni obroci. Upravo to mi je bila inspiracija za današnju temu pa sam pripremila tri recepta za takve divne, zasitne i vrlo hranjive obroke. Preslatko mi je vidjeti svoju mlađu kćer na koji način jede juhe. Prvo žličicom pojede sve krupnije dijelove, a nakon toga uzme zdjelicu u ruke i popije tekućinu. Genijalna i toliko prirodna metoda jedenja juhe. Isto tako je napravila i s prvom juhom koju sam skuhala za snimanje kolumne - kremastom juhom s tortelinima, puretinom i bok choyjem, odnosno kineskim zeljem.
Ne znam poznajete li izraz “comfort food”, ali ova juha je isključivo takvo jelo i svi smo uživali u njoj. Iduća juha je moj maleni i vrlo uspješan eksperiment koji je prošao apsolutno savršeno, a starija kći je tražila repete. Riblja juha s mahunama i slanutkom. Puno maslinova ulja, češnjaka i peršinova lista čini ovo jelo pravom dalmatinskom neobičnom poslasticom. A jelo je gotovo za 20 minuta! Za posljednju juhu inspiracija je došla od najdraže, ljetne juhe te sam pomislila kako bi bilo fora napraviti zimsku verziju.
Tako je nastao i zimski minestrone, a da ga malo pojačam, napravila sam pirove noklice. Sve tri juhe vrlo su zanimljive i ukusne, i bez sumnje ćete u njima pronaći i svojeg favorita za idući ručak. Dobar tek želim!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....