Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 paket lisnatog tijesta
- 1 mladi luk
- 1 pakiranje ricotta sira
- peršinov list
- 80 g kuhane ili pečene šunke ili mesnate pancete
- 1/2 maca šparoga
- sol i papar
Priprema
1. korak
Izvadite lisnato tijesto iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi kako biste ga kasnije mogli izvaljati. Pripremite kuke ili šparoge, odnosno odvojite im vrhove od donjih dijelova stabljike i zasebno ih blanširajte. Dovoljna im je tek koja minuta. Sitno nasjeckajte šunku ili na tanje i manje komadiće pancetu.
2. korak
Pomiješajte šunku ili pancetu s ricotta sirom pa u tu smjesu njženo primješajte i šparoge ili kuke. Posolite i malo popaprite. razvaljajte lisnato tijesto pa ga isrežite tako da vam stane u male pliće pekače ili jednostavno izvaljajte tijesto na veličinu jednog pleha za quiche i to tako da rubovi tijesta budu malo izdignuti. Na tijesto ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Na kraju pospite sjeckanim mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....