USUSRET USKRSU!

Male makovnjače i orahnjače s lješnjacima

 Tomislav Krišto / Hanza Media
Sve ih napravite!

Trebat će vam:

Za tijesto:

600g glatko brašno
10 g suhi kvasac
100 g šećera u prahu
280 g maslaca sobne temperature
1 jaje
1 žumanjak
100 g mlakog mlijeka
malo soli
korica limuna, naranče, vanilija

Za nadjev od maka:

150 g mljevenog maka
1 žlica meda
75 g šećera
tonka, muškatni oraščić, cimet, korica limuna
75 g vrelog mlijeka
1 bjelanjak
malo ruma

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: makovnjaca.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomisalv Krišto / Hanza Media

Za nadjev od lješnjaka:

150 g mljevenog lješnjaka
1 žlica meda
75 g šećera
ras el hanout, korica naranče
100 g vrelog mlijeka
1 bjelanjak
malo ruma

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: orahnjaca.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomisalv Krišto / Hanza Media

Priprema:

Umijesiti podatno tijesto od svih sastojaka i ostaviti na sobnoj temperaturi 2-3h. Razdijeliti tijesto na 2 dijela i svaki nadjenuti sljedećim nadjevima. Uzavriti mlijeko i preliti preko svih sastojaka za nadjev, izmiješati, ohladiti i potom povezati bjelanjkom. Nadjenuti štruce. Ostaviti ih na sobnoj temperaturi 20-ak minuta pred pečenje. Peći na 180 stupnjeva 25-30 minuta dok ne poprime zlatnu boju sa svih strana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 00:15