Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 kg šljiva
- 1,5 kg šećera
- 2 limuna
- 3-4 čili papričice
Priprema
1. korak
Šljive operite pa ih potopite u vrelu vodu. Uz pomoć nožića ogulite kožicu. Očistite ih od koštica i narežite na komadiće. Operite limune i iscijedite sok pa ga dodajte u šljive. Dodajte šećer.
2. korak
Oprezno očistite čili papričice, od peteljki i koštica. Izrežite ih na komadiće i dodajte u mješavinu. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje do željene gustoće. Džem punite u vruće staklenke koje su prethodno sterilizirane u pećnici i zatvorite poklopcima s navojem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....