Za biskvit:
150 g šećera
225 g maslaca
5 jaja
400 g brašna (pola glatkog, pola oštrog)
pola vrećice praška za pečenje
1 vanilin šećer (burbon)
Za kremu:
200 g mascarpone sira
250 g slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
200 g malina
200 g borovnica
200 g ribiza
*možete iskombinirati i trešnje i jagode
Zagrijte pećnicu na 180°C. Izmiksajte šećer i maslac dok ne budu kremasti i poprime bljeđu boju. Zatim dodajte jaja, a iza svakog dodavanja dobro izmiksajte smjesu. Zatim polako dodajte brašno, prašak za pečenje i vanilin šećer uz kontinuirano miješanje kuhačom. Kad se smjesa sjedinila, podijelite je u dva dijela i pecite u dva prethodno namaštena pleha kojih 25 minuta. Moguće i duže, ali nož vam mora izaći čist kad ga zabodete u sredinu. Za kremu istucite čvrsti šlag, pomiješajte s mascarpone sirom i vanilinim šećerom, a bobičasto voće operite i osušite. Na dno stavite biskvit, zatim red kreme i bobičastog voća, zatim ponovno biskvit pa kremu i bobičasto voće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....