BEZ PEČENJA

Ljeti obožavamo kremaste slastice u čaši, a ova s marelicama i ribizlom jedna nam je od omiljenih

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Napravite klasičnu podlogu od meda, dodajte kremu od mascarpone sira, a zatim slasticu dodatno začinite svježim ljetnim voćem

Za podlogu će vam trebati:

200 g integralnih keksa
120 g otopljenog maslaca
2 žlice meda

Za kremu:

450 g mascarponea
100 g šećera u prahu
žličica paste od vanilije
1 žlica likera od badema (amaretto)

Za dekoriranje:

450 g marelica
2 žlice soka limuna
180 g ribizla

Priprema:

Kekse stavite u zdjelu i dobro usitnite. Dodajte med i otopljeni maslac. Sve dobro sjedinite i ostavite za strane. U posudu stavite mascarpone, šećer u prahu, pastu od vanilije i liker. Dobro izmiješajte žlicom. Bitno je da dobijete glatku smjesu. Marelice dobro operite, nasjeckajte na manje kockice te prelijte limunovim sokom da ne potamne. Na dno čaše stavite smjesu od keksa, zatim marelice, kremu od mascarponea i ribizle na vrh. Prije serviranja stavite u hladnjak da se sastojci malo ohlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 01:18