Priprema: 10 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
500 g starog kruha
2 konzerve tune
1 konzerva pelata
2 režnja češnjaka
bosiljak, origano, timijan
prstohvat šećera
sol i papar
100-200 g topivog sira
povrće i dodaci po želji (luk, paprika, rajčica, masline, inćuni, kapari...)
maslinovo ulje
Priprema:
Na malo maslinova ulja najprije pola minute pirjajte protisnuti češnjak. Pripazite da ne zagori. Dodajte šećer pa odmah zatim konzervu pelata. Začinite i pirjajte sve dok se pelati ne razlome na manje komadiće i dobijete gusti umak. Ostavite sa strane. Kruh narežite na kriške. Premažite ga maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na 5 minuta. Izvadite, premažite umakom od rajčice, dodajte topivi sir, tunu, povrće po želji i vratite u pećnicu na još 10 do 15 minuta, dok se sir ne otopi. Poslužite vruće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....