Volite Francusku, u snovima se penjete na Eiffelov toranj, u slobodno vrijeme slušate francuske šansone, a često doručkujete kroasane čisto kako biste zadržali taj “francuski štih”. Volimo francuske kuharice pa smo odlučili s vama podijeliti jedan odličan recept iz kuharice Joanne Harris, ondje poznat kao Lawrenceov kolač koji bi vas trebao oboriti s nogu!
- 180 g tamne čokolade (najmanje 70% kakao udjela)
- 175 g omekšalog maslaca
- 125 g smeđeg šećera
- 200 g mljevenih badema
- 4 jaja (odvojite bjelanjke i žutanjke)
.
- Zagrijte pećnicu na 150°C
- Pleh promjera 25cm obložite papirom za pečenje.
- Razlomite čokoladu na komadiće i otopite je.
- Maslac i šećer miksajte dok ne postanu kremasti. Dodajte žumanjke, mljevene bademe i ohlađenu otopljenu čokoladu pa miješajte dok se sastojci ne sjedine.
- Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa pažljivo dodajte smjesi od čokolade i badema dok se sve ne sjedini.
- Smjesu ulijte u pleh pecite 35 minuta. Pustite da se ohladi pa izvadite biskvit iz kalupa.
- Poslužite s kuglicom sladoleda, umakom od jagoda ili kiselkastom marmeladom kao što je ona od naranči, mandarine ili marelica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....