Kuhana jabukovača

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 10 – 12

Sastojci

  • 2 l kvalitetne jabukovače
  • 6 klinčića
  • 3-4 zvjezdica anisa
  • 1/4 fino izmrvljenog muškatnog oraščića
  • 1 štapić cimeta
  • 1/2 vanilinog štapića
  • 1 ocijeđena naranča
  • 2 ocijeđene klementine
  • 1 nar (iscijediti sok)
  • 4-5 žlica šećera

Priprema

1. korak

Staviti jabukovaču u široku posudu i zagrijati nekoliko minuta na laganoj vatri. Dodati sve sastojke i pojačati vatru.

2. korak

Jednom kad zakuha, maknuti s vatre i ostaviti tako da odstoji 5 do 8 minuta.

3. korak

Po želji možete dodati šećer. Poslužiti toplo u šalicama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 20:30