Mi smo linguine napravili sa skušom ili kako je negdje zovu škombra ili vrnut. Ako ne nađete skušu jednako dobro će biti i sa srdelama ili inćunima koji jednostavno pašu uz sve. Pinjoli znaju biti jako skupi pa ih možete zamjeniti i tostiranim bademima. A vino neka svakako bude bijelo!
Sastojci:
2 skuše 500 g linguina 1 žlica sjeckanih crnih maslina 1 žlica pinjola peršinov list kopar pola limuna 2 češnja češnjaka maslinovo ulje malo bijelog vina sol i papar |
Priprema:
Skušu očistite i prepržite na maslinovom ulju posoljenu i posutu brašnom. Kad je gotova, ogulite kožu i natrgajte filete na manje komade. Linguine skuhajte u slanoj vodi. Na maslinovom ulju prepržite protisnuti češnjak, dodajte masline, nasjeckani pešinov list, kopar, sok pola limuna, bijelo vino, sol i papar. Dodajte skušu i lagano ju pomiješajte s umakom, izvan vatre. Kad je tjestenina kuhana, dodajte ju ribi i umaku te pospite pinjolima koje ste lagano tostirali na suhoj tavi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....