Grijemo dušu

KUHAMO DOMAĆE: Tradicionalne krpice sa zeljem

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Omiljeni klasik mnogih!

Za najbolje rezultate koristite svinjsku mast kako bi vam krpice sa zeljem ispale baš onako kako su ih radili naši stari.

Trebat će vam:

1 manja glavica kupusa ili pola veće
250 g krpica
2 luka
sol
papar
ulje
kobasice za pečenje

Krpice sa zeljem
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

Zelju odrežite donji, tvrdi dio pa ga izrežite na tanje trakice, ali ne pretanke. Na masnoći zažutite luk i dinstajte ga uz podlijevanje vodom dok ne postane proziran. Dodajte potom narezano zelje i dinstajte dok zelje ne omekša, dvadesetak minuta. Podlijte vodom ako je potrebno i pazite da se zelje ne prekuha. Za to vrijeme zakuhajte vodu, dodajte joj soli i skuhajte krpice al dente. Kad je zelje gotovo, zacinite ga solju i paprom pa mu dodajte skuhane krpice. Dobro promiješajte da se sve dobro spoji. Poslužite s pecenim kobasicama ili faširancima, a ako ne jedete meso ispecite seitan ili sojine popečke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:34