U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam pokazuje kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.
Nakon risotta s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, pa onog sa smokvama i pršutom i risotta sa škampima, u novom nastavku našeg novog video specijala priprema nam risotto s kruškom i gorgonzolom. Riječ je o jednom od najpožljnijih jela u talijansko kuhinji koje je, zbog sezonalnosti namirnice, baš sad najbolje pripremiti jer su kruške zrele i slatke.
Ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo!
Pogledajte video pripremu!
Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....