GUSTI ČUŠPAJZ

Krumpir, mrkvu i grašak napravite na žlicu, ovo jelo najbolje se slaže uz zdjelu lisnate salate

 Deposit Photo/
U slučaju da vam nedostaje mesna komponenta, dodati možete kolutiće kobasice, piletinu ili malo slanine

Trebat će vam:

1 luk

3 krumpira

3 mrkve

1 šaka smrznutih mahuna

1 šaka smrznutoga graška

Drugo povrće po želji

3 režnja češnjaka

3 žlice pelata

1 žličica timijana

1-2 lovorova lista

2 žlice crvene slatke paprike

sol i papar

ulje

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte luk nasjeckan na polumjesece. Dodajte na kockice nasjeckan krumpir i na kolutiće nasjeckanu mrkvu. Pirjajte 2 minute, dodajte timijan, lovorov list, slatku papriku, češnjak, sol i papar te tri žlice pelata. Dodajte i vruće vode toliko da pokrije povrće i pustite da se krčka 20-ak minuta. Po potrebi dodajte još tekućine. Zatim dodajte mahune i grašak pa kuhajte dok ne omekšaju. Začinite po potrebi i poslužite samostalno ili uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:32