Trebat će vam:
1 luk
3 krumpira
3 mrkve
1 šaka smrznutih mahuna
1 šaka smrznutoga graška
Drugo povrće po želji
3 režnja češnjaka
3 žlice pelata
1 žličica timijana
1-2 lovorova lista
2 žlice crvene slatke paprike
sol i papar
ulje
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte luk nasjeckan na polumjesece. Dodajte na kockice nasjeckan krumpir i na kolutiće nasjeckanu mrkvu. Pirjajte 2 minute, dodajte timijan, lovorov list, slatku papriku, češnjak, sol i papar te tri žlice pelata. Dodajte i vruće vode toliko da pokrije povrće i pustite da se krčka 20-ak minuta. Po potrebi dodajte još tekućine. Zatim dodajte mahune i grašak pa kuhajte dok ne omekšaju. Začinite po potrebi i poslužite samostalno ili uz prilog po želji.