Domaće, lijepe, mesnate i hrskave paprike odlučili smo ovih dana iskoristiti, za što drugo, nego za omiljenu punjenu papriku. U obilasku tržnice nabavili smo mljeveno meso, koje je mesar samljeo pred nama (a isto savjetujemo da zatražite i vi), po rižu smo svratili u supermarket u kvartu, a iz smočnice smo izvadili i umak od rajčice koji smo napravili još prošlog ljeta. Sve to i još pokoji dodatak bilo je dovoljno da po prvi puta ove godine okupimo obitelj oko stola i uživamo u tanjuru predobrih punjenih paprika. Inače ih uvijek radimo po receptu koji smo svojevremeno dobili u restoranu Okrugljak, a uz paprike i umak, obavezan je pire krumpir. Kako dobiti najbolji pire krumpir, saznajte ovdje.
RECEPT ZA PUNJENU PAPRIKU KAKO JE PRIPREMAJU U OKRUGLJAKU
Iako se s klasikom malošto može mjeriti, prelistavajući našu virtualnu kuharicu, prisjetili smo se i recepta chefa Marka Palfija za punjene paprike s malim zaokretom. On ih je, naime, svojevremeno punio svježom tunom i bulgurom, a koristio je i dodatke kao što su soja i oyster sos, svježi čili, češnjak, đumbir i miso pasta.
Iako popis sastojaka možda može zvučati previše komplicirano, većinu možete nabaviti u dućanima specijaliziranim za azijsku hranu. Budući da se koriste zbilja male količine, jednom kada kupite pakiranje, primjerice, miso paste ili oyster sosa, imat ćete ga neko vrijeme pa su svakako vrijedni ulaganja. Stoga, ako volite eksperimentirati i zaigrati se okusima, svakako dajte priliku i malo drugačijim punjenim paprikama. Vjerujemo da će vam se svidjeti!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....