Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
1 pakiranje kiselog kupusa
1 konzerva graha
2 para kobasica
2 žličice crvene mljevene paprike
2 lovorova lista
temeljac ili voda
sol i papar
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte mu protisnuti češnjak, a zatim dodajte i kobasicu koju ste, po želji, nasjeckali na kolutiće. Nakon toga dodajte kiseli kupus. U slučaju da ne volite prekiselo, dio kiselog kupusa možete i oprati. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta, dodajte sol, papar, crvenu mljevenu papriku i lovorov list. Zalijte temeljcem ili vodom toliko da prekrije sve ostale sastojke i kuhajte otprilike 20 minuta, dok se kobasica ne skuha. Zatim dodajte grah koji ste prethodno isprali, dodatno začinite po želji, kuhajte još 5 minuta i poslužite.