Trebat će vam:
400 g špinata
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
400 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
1 kg krumpira
mlijeko za krumpir
maslac za krumpir
sol i papar
jaja
Priprema:
Špinat očistite i nasjeckajte na sitno. U posudi najprije otopite dvije žlice maslaca, pustite da se kratko krčka, a potom dodajte brašno. Miješajte dok ne dobijete pastu, a zatim polako dodajte toplo mlijeko dok miješate pjenjačom. Miješajte dok ne dobijete kremasti umak. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Dodajte sitno sjeckani špinat i kuhajte dok ne povene. U drugoj zdjeli skuhajte nasjeckani krumpir, kada je gotov, dodajte mu mlijeko i maslac pa napravite pire. Količine sastojaka prilagodite vlastitim potrebama. Jaja ispecite na tavi, poširajte ili mekano skuhajte. Poslužite pire krumpir sa špinatom i jajima.