Trebat će vam:
1.5 l pilećeg ili povrtnog temeljca
400 g riže
200 g butternut bundeve
1 luk
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
200 ml bijelog vina
3 žlice maslaca
sol i papar
muškatni oraščić
parmezana
Priprema:
Operite rižu i stavite sa strane. Bundevu ogulite, nasjeckajte na kockice, začinite maslinovim uljem, soli i paprom te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva dvadesetak minuta. Usitnite luk i češnjak pa ih kratko prodinstajte na ulju dok se ne zacakle. Zatim im dodajte rižu, a kada riža postane staklasta i pusti miris, dodajte vino. Ostavite nekoliko minuta da se krčka, dok tekućina ne ispari. Podlijevajte polagano temeljcem, promiješajte i pustite da se kuha dok tekućina ne ispari pa ponavljajte postupak sve dok riža ne omekša. Dio pečene bundeve stavite sa strane, a ostatak zgnječite i dodajte u rižu. Kada je riža gotova, dodajte tri žlice maslaca te začine. Sve dobro promiješajte i poslužite. Po želji pospite parmezanom.