Biskvit:
4 jaja 100 g šećera 1 bourbon vanilin šećer 100 g oštrog brašna 70 g gustina 2 praška za pecivo 50 ml ruma |
Čvrsto istući bjelanjke sa oba šećera,zatim dodavati jedno po jedno jaje.umijesati brašno ,prasak za pecivo i gustin.peci na 175°C 30 min. Ohlađeni biskvit izrezati na komade po želji i namočiti ga s rumom.
Krema od mliječne čokolade
300 ml vrhnja za šlag 100 g mliječne čokolade 70 g nutelle 50 g ribane čokolade s 75% kakaa |
Krema od bijele čokolade
300 ml vrhnja za šlag 100 g bijele čokolade 50 g mljevenih pistacija 1/2 vanilin štapića liker od naranče za dekoraciju malo marcipana |
U lagano zagrijano vrhnje za kuhanje dodati čokoladu i čokoladni namaz (nutellu) ostaviti u hladnjaku da se ohladi.Nakon toga čvrsto ulupati tu kremu i dodati ribanu gorku čokoladu. Za kremu od bijele čokolade ponoviti postupak kao i s mliječnom, nakon sto se dobije čvrsta krema dodati pistacije,vanilin štapić i pola žličice likera. Slagati po želji i na kraju obavezno dekorirati s marcipanom,još malo mljevenih pistacija i ribanom čokoladom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....