Kremasta tjestenina sa šunkom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g fusilla
  • 1 brokula
  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • ulje
  • 250 g gljiva
  • 1 patlidžan
  • 300 g šunke
  • 250 ml vrhnja
  • 1 paketić mozzarelle
  • svježe mljeveni papar

Priprema

1. korak

Skuhajte tjesteninu. U drugoj posudi ćete pripremiti umak. Zakuhajte vodu i posolite.

2. korak

Brokulu narežine na komadiće pritom nemojte otkinuti cvjetiće i kuhajte kojih 5 minuta dok ne bude al dente. Osušite. Narežite i ogulite luk na komadiće i ogulite i narežite češnjak.

3. korak

Zagrijte ulja na tavi i prepržite luk i češnjak. narežite gljive na komadiće i dodajte ih luku i češnjaku. potom dodajte i patlidžan i šunku narezane na komadiće. Isto prepržite kojih 5 minuta.

4. korak

Sad dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da prokuha kojih 5 minuta. Dodajte unaprijed pripremljenu brokulu i mozzarellu te još koje 2 minute miješajte na vatri kako bi se svi sastojci spojili. Začinite po želji i poslužite toplo.

Rudolphova kremasta tjestenina sa šunkom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 13:17